Xbox One Controller – Mere realistisk end nogensinde

Den nye Xbox One har fået en ordentlig overhaling. Med mere end 40 nye forbedringer, er Xbox Ones Controller den mest sofistikerede og mest gennemtænkte controller Microsoft har leveret.

  • Aftrækkerknapperne er blevet genopfundet og skulle give en mere præcis og realistisk spiloplevelse. Aftrækkerknapperne reagerer nu i forhold til, hvad der sker i spillet. Du kommer derfor være i stand til, at mærke rekyl fra geværet når du pløkker løs. Og hvad der er endnu mere fedt er, at vibrationerne i aftrækkerknapperne varierer fra spil til spil. Det er således spillets programmører, som kan tilpasse oplevelsen fuldstændigt til spillet. Du kan derfor godt forvente, at aftrækkerknapperne vil reagere anderledes om du skyder en enkelt gang med en pistol end hvis du holder aftrækkeren i bund på et gevær. En lækker feature for kræsne gamers!
  • Styrepindene og knapperne på controlleren er ligeledes blevet gjort mere præcise overfor føling og opleves som af højere kvalitet. Kigger du nærmere på styrepindene kan du se, at formen er blevet ændre en smule og selve teksturen er også ny. De nye styrepinde vil ifølge Microsoft kræve 25% færre kræfter at styre, som gør spiloplevelsen mere intuitiv og præcis. Så uanset hvor intens en gamingoplevelse du har (og selvom fingrene måske er lidt svedige), ligger controlleren stadig godt i hånden og giver dig den nødvendige præcision.
  • Kinect 2 arbejder sammen med controlleren. En anden blæret funktion er, at Kinect 2 (som følger med til Xbox One som standard), nu arbejder sammen med controlleren. Det betyder, at Kinect afkoder hvem der bruger joystikket og kan derfra se hvem der spiller. Så spiller du multiplayer med en ven, vil Kinecten afkode hvem der er hvem og tilpasse skærmen efter dette.

Formen på den nye Xbox One controller er også blevet justeret og optimeret en smule. Den bør efter sigende være nemmere at bruge, uanset håndens størrelse. Dette er perfekt, hvis man ofte deler controlleren med en anden eller, hvis de mindste også vil prøve at sparke et frispark i Fifa.

Xbox One Controller

Bedre navigationstaster og mere realistisk aftrækkerknapper er blandt nogle af de nye features på den nye Xbox One controller.

Slut med “Start” og “Back” – Velkommen til “Menu” og “View”

De to knapper ”Start” og ”Back” på Xbox 360 controlleren, bliver nu udskiftet med 2 nye knapper: ”Menu” og ”View”.

  • Menu: Menu knappen på controlleren, giver dig mulighed for, at få relevante menuer op, afhængigt af hvad du er i gang med. Menu knappen vil derfor være knappen som hiver menuen frem i et spil, viser hvilke muligheder du har når du afspiller en film osv.
  • View: View knappen hiver også relevante informationer frem. Man regner derfor med, at ”view knappen eksempelvis vil give dig nem adgang til kort i et spil og for eksempel oversigtstavler osv.

Navigationstasten reagerer nu på mere end blot almindelige tryk. Den er nu blevet lavet ekstra følsom og reagerer derfor også på, retningsbestemte bevægelser.
Data fra controlleren til konsollen er hurtigere end aldrig før. Med en ny, indbygget radio i controlleren, overføres dine bevægelser, tryk og ryk hurtigere end på den forrige controller.

Tættere forbindelse mellem spil og virkelighed

Microsoft har altså optimeret den nye controller og gjort sig meget umage med, at lave en endnu mere realistisk forbindelse mellem spil og virkelighed. Dine fingrer har nu nemmere adgang til alle controllerens knapper og funktioner, hvilket ultimativt giver en bedre spiloplevelse. Controlleren er ikke længere blot et pegeredskab, men bidrager aktivt til at gøre gaming-oplevelsen endnu mere realistisk og tryllebindene.

Pris på Xbox One controlleren

Der følger én Xbox One Controller med når du køber konsollen. Ønsker du at købe en ekstra, kan du gøre det fra Coolshop.dk, som sælger den for 549 kr. (inkl. fri fragt!). Så klik over på Coolshop og bestil en ekstra controller – det vil din ven takke dig for;)

Ofte stillede spørgsmål

Vil min gamle Xbox 360 controller virke på Xbox One?

Nej, det gør den ikke. Microsoft har udtalt, at den gamle Xbox 360 controller ikke vil virke sammen med Xbox One. Årsagen hertil skulle være, at spillene er designet efter Xbox One controllerens nye funktioner, herunder tilslutningen med Kinect.

Hvordan skal den nye controller oplades?

Den nye controller bliver opladet via et mini-usb kabel. Der endnu ikke nogen nærmere info om, hvor lang tid det tager at uploade controlleren eller hvor lang batterilevetiden er.

Den nye controller vil have en strømbesparende funktion. Det betyder, at ser du en film på din Xbox One, vil Xbox One registrere dette og sætte controlleren på en strømbesparende tilstand.

Har du nogen spørgsmål til den nye Xbox One controller? Så skriv dit spørgsmål herunder.


Back to Top ↑