Tjenester

Published on juni 16th, 2015 | by Mikkel

0

Xbox One og Microsoft Office – hånd i hånd?

Selvom Xbox One måske mest af alt er en spillemaskine, så har Microsoft nu også gjort det muligt for mindre virksomheder, at benytte konsollen til noget arbejdsrelateret.

præsentationMicrosoft har nemlig annonceret, at Xbox Ones integration med bl.a. Skype, Onedrive og andre programmer som er tilgængelig på konsollen, gør at mindre virksomheder nu også kan drage fordel af, at have konsollen på kontoret. Specielt hvis virksomheden benytter sig af videokonferencer. Det er Excel-eksperterne fra Proximo.dk som har gjort os opmærksomme på denne funktionalitet og perspektiv.

Så selvom Xbox One nok mest af alt vinder genklang hos gamerne som en spillemaskine, prøver Microsoft nu også at profilere Xbox One som et business-værktøj.

Spillemaskinen koster omkring de 2500 (og kan jo så trækkes fra, når man er virksomhed), hvilket gør maskinen særdeles billig hvis den eksempelvis bruges i videokonference-øjemed.

Kinect gør det hele muligt

Det er naturligvis her Xboxens Kinect, som er i fokus og påkrævet for, at dette kan finde sted. Her vil virksomheden kunne bruge Skype og gruppesamtaler, hvor Kinecten gør det muligt (og høj kvalitet) at snakke sammen overalt i verden, eksempelvis hvis man benytter udenlandsk arbejdskraft. Her er det sjældent, at det indbyggede kamera i bærbaren er tilstrækkeligt.

Da Xboxen jo også nemt tilsluttes TVet, vil dette give den mindre virksomheden mulighed for at afholde videokonferencer, som før var meget dyre at komme i gang med – dette krævede førhen specialiseret software samt hardware.

Her er Kinectens fordel igen, at pga. den kameravidde, gør det muligt for modtageren i den anden ende at se meget mere af rummet. Således er det nemmere og mere fleksibelt at afholde disse onlinemøder og bedre kunne komme igennem med sit budskab.

Fremvis dine præsentationer og regneark fra Onedrive

Udover det, så er det også muligt at tilslutte Xboxen til Onedrive. Onedrive tilgår du via Internet Explorer, hvor du så kan bruge ”Office Web Apps”. Her vil du så kunne åbne din PowerPoint-præsentation eller Excel-ark. Her vil du så også kunne bruge Kinecten til nemt at navigere rundt i de forskellige præsentationer, ark og faneblade. Så slipper du for,  at skulle bruge forskellige ”klikkere” eller laser pointere – og i stedet lade Kinecten klare det for dig.

Derudover kan du også bruge SmartGlass til, at sende PowerPoint-præsentationer op på TVet og navigere gennem præsentationen på eksempelvis din tablet – alt dette foregår gennem applikationen SmartGlass.

Perfekt til kundemøder

Man kan jo hurtigt forestille sig, hvordan det pludseligt bliver nemt at imponere, eksempelvis til kundemøder. Lad os sige, at du skal holde et salgsmøde hvor du gerne vil præsentere dit produkt. Så kan du blot klikke ind på hjemmesiden via Internet Explorer og så blænde det op på dit tv. Ved hjælp af Kinects muligheder, vil du så kunne ”snappe” Internet Explorer i baggrunden og hurtigt hive en PowerPoint-præsentation frem fra  Onedrive via Office Web Apps.

Selvom de fleste apps til Xbox One er minded på gaming, vil man i fremtiden snildt kunne forestille sig, at udviklingen af ”business apps” til Xboxen vil stige i takt med, at den vinder indpas hos de mindre selvstændige. For med Xbox One får du: En kraftig maskine med en masse processorkraft, Kinect, tilslutning til dit TV som i alt udgør et professionelt setup til en pris, hvor de fleste kan være med.

Hvad er dine tanker omkring, at bruge Xboxen som noget andet end kun gaming?

Giv dit besyv med i kommentaren herunder.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑